درب پیوت Pivot

درب پیوت (Pivot)

امروزه درب‌ پیوت (Pivot) یا لولا محوری به یکی از درب‌های خاص و مدرن خصوصاً برای ورودی ساختمان تبدیل شده است. اگر می‌خواهید خانه‌ای جذاب و متمایز از سایرین داشته باشید انتخاب درب‌های لولا محور و همچنین درب فریم لس برای اتاق خواب و حتی بخش ورودی منزل می‌تواند گزینه‌ای مطلوب برای شما باشد. بطور کلی درب‌هایی که باز شوی متفاوتی نسبت به درب‌های معمولی دارند، مزایا و معایبی دارند که در ادامه به آن می‌پردازیم اما قبل از آن بریم سراغ اینکه اصلاً درب پیوت چیست؟ و چه خصوصیاتی دارد؟ هزینه‌ی اجرای این درب‌ها چقدر است؟ و سوالاتی از این دست …

درب پیوت ورودی
درب پیوت ورودی

درب پیوت چیست؟

درب پیوت یا درب لولا محوری به درب‌هایی گفته می‌شود که حول محور وسط و با استفاده از لولای Pivot به زمین متصل می‌شود. همانطور که می‌دانید درب‌های لولایی ساده معمولاً از کنار با دو یا سه لولا به چهارچوب متصل می‌شوند و تمام وزن درب به این لولاها منتقل می‌شود. اما وقتی سایز درب بزرگتر از ابعاد استاندارد می‌شود دیگر لولاهای معمولی توان تحمل وزن سنگین درب را نخواهند داشت. خصوصاً در مورد درب لابی و ورودی ساختمان این موضوع بیشتر صادق است.

بنابر این بهتر است برای درب‌هایی که با ابعاد بزرگ‌تر تولید می‌شوند از لولا پیوت که مخصوص درب‌های سایز بزرگ و سنگین است استفاده شود. لولاهای Pivot سایزهای مختلفی دارند که قدرت تحمل وزن درب از 80 تا 1000 کیلوگرم را دارند.

مزایای درب لولا پیوت

  • طراحی مدرن و خاص
  • بازشوی متفاوت نسبت به درب‌های معمولی
  • مناسب برای درب ورودی سنگین با ابعاد بزرگ
درب پیوت چوبی
درب پیوت چوبی

ویژگی‌های درب پیوت

به دلیل ساختار خاصی که لولای Pivot دارد قابلیت بازشوی درب تا زاویه بیش از 180 درجه فراهم است. ضمن اینکه علیرغم وزن بالای درب با کمترین نیروی ممکن درب باز و بسته می‌شود که این موضوع خصوصاً برای بانوان اهمیت زیادی دارد. ویژگی مهم بعدی خاصیت آرام بند بودن لولا Pivot است که در هنگام خرید درب پیوت حتماً باید به آن توجه کنید. در صورت آرام بند نبودن لولای مورد استفاده با توجه به بزرگ بودن درب، محکم باز و بسته شدن درب می‌تواند هم به خود درب و هم به دیوار اطراف درب آسیب برساند و البته سرو صدای زیادی هم ایجاد کند.

درب‌ ریلی بهتره یا لولا پیوت؟

در صورتیکه به درب‌های خاص علاقه مند هستید و امکان استفاده از درب‌های Pivot را ندارید شاید درب‌ کشویی مدرن که هم به شکل روکار و هم توکار اجرا می‌شوند برای شما مناسب باشد. درب ریلی اتاقی هم از جمله درب‌هایی است که بازشوی متفاوتی نسبت به درب‌های معمولی دارد و در فضاهای مدرن زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این درب‌ها با متریال چوب، ام دی اف، آلومینیوم و شیشه معمولاً ساخته می‌شوند و هم در فضای داخلی و هم در فضای out door قابل استفاده هستند.

درب لولا پیوت
درب لولا پیوت

از درب‌ پیوت در چه فضاهایی می‌توان استفاده کرد؟

پروژه‌های مسکونی : اگر خانه‌ای به سبک مدرن و نسبتاً بزرگ دارید بهترین گزینه برای درب‌های داخلی منزل شما، درب‌ لولا محوری است. البته با توجه به هزینه‌ی بالای اجرای این مدل درب عموماً از درب لاولا Pivot در بخش ورودی ساختمان و یا ویلاهای مدرن استفاده می‌شود.

پروژه‌های اداری : در بسیاری از شرکت‌های خصوصی بزرگ، طراحی داخلی و دکوراسیون اهمیت زیادی دارد بنابر این استفاده از درب‌های خاص مانند درب لولا پیوت و سایر المان‌های معماری مدرن، می‌تواند به اعتبار و برند شرکت مورد نظر کمک زیادی نماید.

مراکز تجاری بزرگ : درب Pivot شیشه ای یکی از انواع درب‌های ورودی است که در بیشتر مراکز تجاری و مال‌های بزرگ و مشهور، اجرا و نصب می‌شود. با توجه به رفت و آمد زیاد بهتر است در این مراکز از این نوع درب بیشتر به صورت اتوماتیک استفاده شود.

درب لولا Pivot
درب لولا Pivot

قیمت درب پیوت (Pivot)

قیمت درب‌ پیوت بسته به نوع متریال، طرح و ابعاد آن، متفاوت است. به دلیل داشتن استراکچر متفاوت و همچنین بالا بودن هزینه‌ی لولا و تجهیزات این نوع درب، اصولاً هزینه اجرای این نوع درب بالاست. جالب است بدانید درب لولا محوری به صورت frameless نیز قابل اجراست. قاعدتاً با توجه به اضافه شدن پروفیل آلومینیومی، قیمت درب فریم لس با لولای پیوت بیشتر از درب‌های لولا پیوت معمولی است.

درب لولا پاشنه ای
درب لولا پاشنه ای

درب ورودی خانه: فقط در شرایط آب‌وهوایی مناسب نصب درب‌های محوری برای ورودی خانه مناسب هستند. اگر باران، گردوخاک یا باد شدید در محل زندگی شما زیاد اتفاق می‌افتد توصیه می‌کنیم از این نوع درب‌ها برای ورودی خانه استفاده نکنید.

درب حمام: یکی دیگر از قسمت‌های خانه که در آن از درب‌های لولامحوری استفاده می‌شود، درب‌حمام است. حمام‌ها سال به سال بزرگ‌تر می‌شوند که فضای بیشتری را برای درب بزرگ‌تر ارائه می‌دهد. درب‌های لولاپاشنه‌ای با متریال شیشه مات، گزینه بسیار خوبی برای درب حمام است.

درب Pivot
درب Pivot

درب اتاق لباس یا کلوزت روم : امروزه در اتاق‌ها به جای کمد دیواری، اتاقی مخصوص لباس‌می‌سازند. اما گذاشتن یک درب لولایی در اتاق، جلوه را از فضای اتاق می‌گیرد. بهترین انتخاب برای درب اتاق لباس، استفاده از درب مخفی چوبی است.

قبل از خرید درب لولامحوری به این نکات توجه کنید

نکته خیلی مهم در مورد نصب درب لولامحوری این است که مطمئن شوید فضای کافی برای حرکت آزادانه درب وجود داشته باشد و مانعی سر راه درب وجود نباشد. هنگام خرید درب محوری، باید طرح درب، جنس، اندازه، دستگیره، سیستم محوری، گزینه‌های نور جانبی و سیستم قفل را با دقت انتخاب کنید. گزینه‌های بی‌شماری هنگام انتخاب درب‌ پیوت وجود دارد. انتخاب مواد بادوام و باکیفیت برای درب و اطمینان از نصب حرفه‌ای از اهمیت بالای برخوردار است.

درب Pivot
درب Pivot

درب پیوت چه معایبی دارد؟

مهم‌ترین عیبی که درب‌لولاپاشنه‌ای دارد این است که به دلیل نداشتن چهارچوب، آب و هوا و گردوخاک از لای درب به داخل راه پیدا می‌کند. به خصوص اگر درب تعادل درستی نداشته باشد. به همین دلیل، برای کاهش ورود ذرات به داخل، بهتر است درب لولامحوری را زیر پیش‌آمدگی نصب کنید. با این وجود این درب‌ها از ورود حشرات جلوگیری می‌کنند.

احتمال اینکه انگشتانتان لای درب گیر کند زیاد است. پس اگر می‌دانید کودکان زیاد از این درب رفت و آمد می‌کنند از این نکته غافل نشوید. برخی از شرکت‌های تولیدی درب پیوت برای افزایش ایمنی کودک، شیارهای انگشتی را به درب اضافه می‌کنند.

  • درب‌ لولا پیوت برای فضاهای تنگ و کوچک مناسب نیستند چون برای چرخش و حرکت به فضای باز نیاز دارند.
  • درب‌های لولامحوری به دلیل طراحی مدرن و جدیدی که دارند ممکن است مناسب خانه‌های سنتی و کهنه‌ساز نباشند.
  • در طول زمان ممکن است پیچ و تاب بردارند.

سوالات متداول

درب پیوت چیست؟

دربی که بر خلاف درب‌های معمولی که از قسمت کنار با لولا به چهارچوب متصل می‌شوند از قسمت پایین و بالا به زمین و سقف متصل می‌شود و حول محور خود باز و بسته می‌شود.

قیمت درب پیوت چقدر است؟

قیمت درب پیوت چوبی بدون لولا و با ابعاد استاندارد 80*220 حدود 32 میلیون تومان می‌باشد.

قیمت لولا درب پیوت چقدره و چه برندهایی در بازار موجد است؟

قیمت لولا درب پیوت : از 5 میلیون تومان تا 150 میلیون بسته به میزان تحمل وزن و برند شرکت سازنده متغیر است. برای درب‌های زیر 150 کیلوگرم قیمت لولا حدود 15 میلیون تومان می‌باشد.
بهترین برند لولا پیوت : ارزان ترین لولاهای Pivot موجود در بازار چینی هستند و بهترین برندهای این لولا مختص سه کشور ژاپن، آلمان و ایتالیا می‌باشد.

منبع : Pivot doors تاریخ بروزرسانی : 1403/06/12

امتیاز شما به این مقاله 4.7