در مراحل آموزش ساخت درب فریم لس یا بدون چهارچوب باید به نکات و قواعد خاصی توجه داشته و بدانید که مراحل ساخت این دربها تا حدودی با دیگر دربها مشترک و مشابه است. با این حال در فرایندهای مربوط به نصب و اجرای این درب، نسبت به دربهای معمولی تفاوتهایی به چشم میخورد. چراکه این محصولات همانطور که از نامشان نیز مشخص شده دارای چهارچوب نبوده و به عبارت بهتر چهارچوب آنها به شکل مخفی طراحی و اجرا میشود. در ادامه به آموزش ساخت درب فریم لس و برخی از مهمترین نکات اجرایی آن خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
چرا باید با نحوه ساخت درب فریم لس آشنایی داشته باشیم؟
همانگونه که میدانید این نوع از دربها طراحی بسیار مدرنی دارند و در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین دربهای ساختمانی هستند و بسیاری از معماران ترجیح میدهند از این مدل درب برای فضاهای مختلف استفاده کنند. نکته مهم درهای فریم لس قابلیت سفارشی سازی آنها از نظر ابعاد و همچنین پوشش ظاهری درب است که باعث میشود تنوع زیادی داشته باشند، که از مهم ترین آنها میتوان به درب فریم لس شیشه ای، چوبی، MDF و ضد سرقت اشاره کرد. بنابر این با توجه به ترند شدن این دربها یادگیری نحوه ساخت و اجرای آنها بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
برای ساخت درب فریم لس چوبی به این موارد نیاز داریم :
- چوب روسی یا چوب راش خشک کن رفته جهت ساخت کلاف داخلی درب
- چهارچوب چوبی یا آلومینیومی که به صورت مخفی در دهانه درب نصب میشود.
- MDF خام به ضخامت 8 میلیمتر جهت قسمت رویه درب اتاقی
- پلای وود به ضخامت 9 میلیمتر جهت قسمت رویه درب سرویسی
- رنگ پلی اورتان خارجی جهت اجرای پوشش درب
- دستگیره مدرن، قفل مگنتی و لولا مخفی و نوار درزگیر
برای ساخت درب فریم لس چوبی به این موارد نیاز داریم :
- پروفیل آلومینیومی جهت ساخت کلاف و فریم دور درب
- چهارچوب آلومینیومی که به صورت مخفی در دهانه درب نصب میشود.
- شیشه سوپر کیلیر سکوریت 4 میل یا 6 میل
- دستگیره مدرن، قفل مگنتی و لولا مخفی و نوار درزگیر
برداشت اندازه برای ساخت درب فریم لس
همانطور که میدانید با توجه به بادخور بسیار کمی که دربهای فریم لس دارند، حساس ترین بخش کار اندازه گیری و محاسبات سایز درب خواهد بود بنابر این به نکات زیر حتماً دقت نمایید :
- ضخامت درب 5.5cm است.
- پس از نصب sub frame (قوطی 30mm*60mm) از هر طرف 3cm (مجموعاً 6cm) از بازشوی درب کسر میگردد.
- با احتساب بادخور با نصب فریم آلومینیومی 4.5cm از هر طرف (مجموعاً 9cm) از بازشوی مفید درب کسر میگردد.
- بنابر این برای اجرای درب فریم لس با بازشوی مفید 100cm باید داخل به داخل دهانه درب قبل از اجرای قوطی فلزی و فریم آلومینیومی 115cm باشد.
- با توجه به اینکه در قسمت بالای درب نیاز به اجرای sub frame یا قوطی فلزی نیست از ارتفاع درب فقط به اندازه 4.5cm (بابت فریم آلومینیومی) کسر میگردد بنابر این برای داشتن ارتفاع مفید 2 متر، ارتفاع کف تمام شده تا بالای درب میبایست حدود 205cm باشد.
نحوه ساخت درب فریم لس
آموزش ساخت درب فریم لس را با ارائه مراحل مختلف طراحی و تولید این محصولات آغاز خواهیم کرد که نخستین آنها اندازهگیری محل درب و موقعیت نصب و اجرا است. پس باید در ابتدا محل نصب را به دقت اندازهگیری کنید. سپس طرح آن را بر روی یک کاغذ ترسیم نمایید. بعد از این گام باید مواد، لوازم و ابزارهای ساخت درب را انتخاب کنید تا در موقع مناسب از آنها کمک بگیرید. این ابزار شامل مواد و متریالهایی از قبیل متر، دریل، پیچ دستی، پیچ گوشتی، گیره، اره و…. هستند.
مرحله دیگری که باید در آموزش ساخت درب فریم لس به آن اشاره شود برش زدن قطعات مورد نیاز به ابعاد مورد نظر است. در این مرحله باید از ابزار برش مناسب کمک گرفته و قطعات بالای درب، پایین و سواری را به درستی و با دقت کافی برش بزنید تا در گامهای بعدی در محلهای مورد نظرتان نصب کنید. نکته بسیار مهمی که باید در آموزش ساخت درب فریم لس به آن دقت داشته باشید فرایند نصب و اجرای خاص این محصولات است. در واقع این دربها به گونهای نصب میشوند که با دیوار در یک سطح قرار بگیرند. پس اینطور به نظر میرسد که دارای چهارچوب نیستند.
در حالی که درب فریم لس نیز چهارچوب دارد. اما نحوه طراحی آن با دربهای معمولی تفاوتهایی دارد. در واقع چهارچوب این درب درون دیوار جای میگیرد و به شکل توکار و یا مخفی نصب و بهرهبرداری میگردد.نکته دیگر، مرحله نصب این نوع درب است. توجه داشته باشید که بهترین زمان برای نصب درب فریم لس موقعیتی است که ساختمان در مرحله نازک کاری قرار دارد.
نصب و اجرای درب فریملس
در فرایند آموزش ساخت درب فریم لس باید به مرحله نصب و اجرای آن هم توجه کافی داشته باشید. در این گام در ابتدا ساب فریم که در واقع یک نوع قوطی آهنی با اندازه و ابعاد مشخص است، در فاصله یک سانتیمتری از لبه بیرونی دیوار جای میگیرد. پس از آن از متریالها و مصالحی از قبیل گچ کمک میگیرند تا حد فاصل لبه داخلی دیوار و ساب فریم را به طور کامل پوشش دهند. در گام بعدی از یک فریم خاص با جنس و متریال ویژه که به طور معمول از جنس آلومینیوم انتخاب میشود استفاده کرده و فریم مورد نظر را بر روی ساب فریم نصب و اجرا میکنند.
در بیشتر موارد ضخامت در نظر گرفته شده برای این فریم ۴.۵ سانتیمتر است. در گام بعدی به صورت مجدد از مصالحی مانند گچ استفاده کرده و محل مورد نظر را به طور کامل پوشش میدهند. در مرحله پایانی آموزش ساخت درب فریم لس و نصب و اجرای آن، درب مورد نظر با کمک لولاهای مخفی بر روی چهارچوب درون دیوار نصب شده و به صورت دقیق تنظیم میگردد.
تاریخ انتشار : 1403/07/09 منبع : how to make a frameless door